Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan


Välkomna till JSM 1-7 augusti 2021

Arboga FK inbjuder härmed till Svenskt Mästerskap i Segelflygning för Juniorer, JSM. Tävlingen hålls på vårt fält strax utanför Arboga. Tävlingsområdet sträcker sig från norra Östergötland via Bergslagen ända upp till norra Dalarna.

Fältet har ca 1800 meter hårdgjord och nysopad bana samt ett ca 800 meter långt och 60 meter brett grässtråk.

Tävlingsregler
Enligt SHB Art 733.

Tävlingen genomförs i klubbklassen med koefficienter enl SHB Art 711

Deltagares kvalifikationer  
Se SHB art 733
 
För att tävla om Svenska Juniormästerskapet krävs, förutom giltigt certifikat och medical, en nationell sportlicens alt FAI Sporting Licens

Obs! Om inte kravet på total flygtid 125 h beräknas uppfyllt när tävlingen påbörjas måste dispens sökas hos Segelflyget, Henrik Svensson. Gör detta i god tid före tävlingen i så fall.

Boende
Det kommer att finnas 6-8 bäddar inomhus, samt ev plats i husvagn. För den som vill går det bra att ta med egen husvagn/husbil eller tält.
Kostnader för bonde på klubben:
Inomhus: 100:-/natt
Tält el. husvagn: 50:-/natt

Det finns även andra bra boendealternativ till humana priser i Arboga med omnejd.

Träning
Under veckan innan tävlingen kommer bogsering att finnas tillgänglig för den som vill träna. Håll kontakt med tävlingsledningen för samordning av detta på bästa sätt.

Servering
Serveringen kommer att anordnas med förmånliga priser. Prislista och utbud publiceras under våren -21.

Anmälan
Anmälan kan göras på JSM-tävlingens hemsida via länk i marginalen. Anmälan jämte avgiften ska vara Arboga FK tillhanda senast 1 juli, 2021. Anmälningsavgiften, 1100 kr. Efter 1 juli höjs avgiften till 1500 kr. I avgiften ingår avslutningsfest med trerättersmiddag för pilot och en lagmedlem.

Anmälningsavgiften betalas till Arboga FK plusgiro 295010–3. Glöm inte att ange namnet vid inbetalningen! Bogseringen beräknas kosta 295 kronor/start (bogserhöjd 700m). Priset kan komma att justeras beroende på dagspriset på bensin och kostnaden för hyra av bogsermaskiner.

Frågor
Information uppdateras löpande på JSM-tävlingens hemsida. Lokala regler kommer att publiceras på hemsidan senast i slutet av mars. Vi har även ett evenemang på Arboga flygklubbs Facebook-sida. Gilla gärna den!

Vi önskar skicka information med e-post så glöm inte att ange din mail-adress i anmälan.

Undrar du över något kontakta gärna tävlingsledare Lars Jauring, mobil 0703-336870, e-post This is a mailto link,

  

Arboga Flygklubb
Arboga FK är en liten men mycket aktiv klubb. Vi har ett stort fält med mycket bra omgivningar för sträckflygning. Närheten till Bergslagsskogarna med bra termik och de många åkrarna på väg till skogen och ”hem” gör flygningen rolig och säker oavsett väder.

 

Arboga Flygklubb har arrangerat tävlingar såsom DM och SM under många år. 2011 var klubben värd för Womens World Gliding Championship med 44 deltagare från de stora Segelflygnationerna gjorde upp om Världsmästartiteln i Arboga. Klubbens senaste arrangemang var JSM i juli 2019.

 

Uppdaterad: 30 NOV 2020 09:19 Skribent: Per Carlin

Postadress:
Arboga FK
Bengt Frid, Sandgatan 3
73232 Arboga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sven.robertsson@saab...