Pilotskola

Pilotskolan är startad i syfte låta nybörjare prova att lära sig flyga samt även förbättra flygkunskapen hos de medlemmar som så önskar.
Tanken är att efter ett par starter skall man kunna flyga mer på egen hand med eget anskaffat plan och RC-anläggning.

I pilotskolan så har vi ett lättfluget högvingat plan som styrs av en elevsändare samt en lärarsändare där läraren kan gå in och ta över om det blir lite oroligt.

Pilotskolan handhas och sköts av Kalle Ståhl och de som vill flyga anmäler sig till honom på Mobilnummer: 070-2061821 eller mail: This is a mailto link

Den materiel som är anskaffad till Pilotskolan ägs av Arboga Flygklubb Modellflygsektion.

Startavgiften för de som vill gå elev är 100 kr för 3 starter (flygningar). Pengarna tillfaller klubbkassan för att sedan vid behov kunna bekosta reparation samt reservdelar.

En viss ”prova på verksamhet” kan också förekomma vid t.ex. våra större evenemang som ”Stor skala-träffen” och betalas då med 50 kr för en  flygning (ett batteri).

Uppdaterad: 17 MAJ 2017 15:29
Skribent: Bo Björklund