Inbjudan

Välkomna till JSM 3-6 juli 2019

Arboga FK inbjuder härmed till Svenskt Mästerskap i Segelflygning för Juniorer, JSM. Tävlingen hålls på vårt fält strax utanför Arboga. Tävlingsområdet sträcker sig från norra Östergötland via Bergslagen ända upp till norra Dalarna.

Fältet har ca 1800 meter hårdgjord och nysopad bana samt ett ca 800 meter långt och 60 meter brett grässtråk.

Tävlingsregler
Enligt SHB Art 733.

Reglerna är under omarbetning där de viktigaste förändringarna väntas bli att antalet tävlingsdagar minskas och att minsta antal deltagare för giltigt Svenskt Mästerskap minskas.

Tävlingslicens
För att tävla om Svenska Juniormästerskapet krävs nationell licens.

Det kommer att finnas 6-8 bäddar inomhus, samt ev plats i husvagn. För den som vill går det bra att ta med egen husvagn/husbil eller tält. Kostnader för boende i rum alt. campingplats och faciliteter som dusch och toalett ingår i anmälningsavgiften

Träningsläger
Från lördagen – tisdag (29 juni – 2 juli) arrangeras ett träningsläger för juniorer.

För deltagare med mindre än 125 tim flygtid är lägerdeltagande obligatoriskt för att få flyga i tävlingen. Dispens för tävlingsdeltagande måste också sökas hos Segelflyget, Henrik Svensson i god tid innan tävlingen.

Servering
Serveringen kommer att samordnas med juniorlägret. Kostnader för frukost, lunch och middag ingår i deltagaravgiften.

Anmälan
Anmälan kan göras på JSM-tävlingens hemsida via länk i marginalen. Anmälan jämte avgiften ska vara Arboga FK tillhanda senast 1 juni, 2019. Anmälningsavgiften, 1000 kronor, inkluderar boende och mat under perioden 29/6-6/7. Detta tack vare subvention från Segelflygförbundet.

För deltagare i endast JSM är avgiften 500 kronor.
Anmälningsavgiften betalas till Arboga FK pg 295010 – 3. Glöm inte att ange namnet vid inbetalningen! Bogseringen beräknas kosta 295 kronor (bogserhöjd 700m). Priset kan komma att justeras beroende på dagspriset på bensin och kostnaden för hyra av bogsermaskiner.

Frågor
Information uppdateras löpande på JSM-tävlingens hemsida. Lokala regler kommer att publiceras på hemsidan senast i slutet av mars.

Vi önskar skicka information med e-post så glöm inte att ange din mail-adress i anmälan.

Undrar Du över något kontakta gärna tävlingsledare Mats Lundqvist, mobil 0766-485723 e-post This is a mailto link  eller projektledare Lars Jauring, mobil 0703-336870, e-post This is a mailto link,

Arboga Flygklubb
Arboga FK är en liten men mycket aktiv klubb. Vi har ett stort fält med mycket bra omgivningar för sträckflygning. Närheten till Bergslagsskogarna med bra termik och de många åkrarna på väg till skogen och ”hem” gör flygningen rolig och säker oavsett väder.

Arboga Flygklubb har arrangerat tävlingar såsom DM och SM under många år. 2011 var klubben värd för Womens World Gliding Championship. 44 deltagare från de stora Segelflygnationerna gjorde upp om Världsmästartiteln i Arboga. Klubbens senaste arrangemang var Arboga Open 2017 som också var Svenska Mästerskap för klasserna 18m och Klubb.

Uppdaterad: 14 JAN 2019 09:36 Skribent: Per Carlin