Inbjudan

Välkomna till Svenska Mästerskapen 2017 för klasserna Klubb, 18m och 20m Tvåsits

Arboga FK inbjuder härmed till Arboga Open med Svenska Mästerskapen i Segelflyg under perioden 1 – 8 juli 2017. Tävlingen hålls på vårt fält strax utanför Arboga. Tävlingsområdet sträcker sig från norra Östergötland via Bergslagen ända upp till norra Dalarna.

Fältet har ca 1800 meter hårdgjord och nysopad bana samt ett ca 800 meter långt och 60 meter brett grässtråk.

Tävlingen kommer att vara sanktionerad av FAI för att Du ska kunna tillgodoräkna Dig rankingpoäng.

Vi inbjuder också internationella deltagare till tävlingen. Givetvis kan inte deltagare med utländsk tävlingslicens bli Svensk Mästare men man kan ju vinna Arboga Open och dessutom få igc rankingpoäng.

Tävlingslicens: För att tävla om Svenska Mästerskapet räcker nationell licens. För att få rankingpoängen i igc:s lista måste man ha FAI sportlicens.

Det går bra att campa på fältområdet till en kostnad av 350 kr för hela SM-perioden. El-anslutning ingår i campingavgiften. Observera att vi endast kan erbjuda el till kylskåp, lyse och andra mindre förbrukare. Om värme behövs måste gasol användas. För campinggäster erbjuds dusch och vattentoaletter samt tillgång till tvättmaskin.

Centralt i Arboga finns STF vandrarhem, se turistföreningens hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Vastmanland/Vandrarhem/arboga/ .

På cykelavstånd till fältet finns även Rasta med hotellverksamhet. Se hemsidan http://www.rasta.se/arboga.htm för mer information.

Önskas ett boende vid Hjälmarekanten rekommenderas Herrfallets camping, ca 15 km från fältet. Här kan man välja mellan att campa eller hyra stuga vid Hjälmarestranden. Se http://www.herrfallet.se/hn/asp/sidor/index.asp .

Det finns också en del privata stugor att hyra, några kan vi tipsa om till dem som hör av sig.

Om Du vill hyra husvagn rekommenderar vi Tumbo Husvagnar. Hemsidan finns på: http://www.tumbo.se/ .

Träning

Vi kan ordna bogsering om någon vill komma tidigare för att flyga. Tala om några dagar i förväg om Du önskar komma före tävlingen för att träna så att vi kan se till att bogsering finns.

Ingen officiell träning planeras.

Servering

Servering av enklare slag kommer att anordnas på fältet. Här serveras en rejäl frukost med gröt, ägg och alla nödvändiga tillbehör samt fika till bra priser. Det finns även ”mikromat” för dem som önskar ha något snabbt.

Vi ber Er som önskar frukost i vårt café att anmäla detta i samband med anmälan eller senast dagen innan måltiden önskas.

Anmälan

Anmälan kan göras på SM-tävlingens hemsida via länk i marginalen. Anmälan jämte avgiften ska vara klubben tillhanda senast 1 juni, 2017. Anmälningsavgiften (1950 kronor) inkluderar inte bara tävlingen, utan också avslutningsfesten för pilot och en medhjälpare. Anmälningsavgiften betalas till Arboga FK pg 295010 – 3. Glöm inte att ange namnet vid inbetalningen!

Anmälan efter 1:a juni är också möjlig men kostar då 2500 kronor.

Bogseringen beräknas kosta 350 kronor per start. Priset kan komma att justeras beroende på dagspriset på bensin och kostnaden för hyra av bogsermaskiner.

Frågor

Information uppdateras löpande på SM-tävlingens hemsida. Lokala regler kommer att publiceras på hemsidan senast i slutet av mars.

Vi önskar skicka information med e-post så glöm inte att ange din mail-adress i anmälan.

Undrar Du över något kontakta gärna tävlingsledare Mats Lundqvist, telefon 016-34 20 62 (hem) eller 0766 – 485723 (arbete), e-post mailbild-II .

Arboga Flygklubb

Arboga FK är en liten men mycket aktiv klubb. Vi har ett stort fält med mycket bra omgivningar för sträckflygning. Närheten till Bergslagsskogarna med bra termik och de många åkrarna på väg till skogen och ”hem” gör flygningen rolig och säker oavsett väder.

Arboga Flygklubb har arrangerat tävlingar såsom DM och SM under många år. 2011 var klubben värd för Womens World Gliding Championship. 44 deltagare från de stora Segelflygnationerna gjorde upp om Världsmästartiteln i Arboga. Klubbens senaste arrangemang var Arboga Open 2015 som också var Svenska Mästerskap för klasserna 18m och Klubb.

Uppdaterad: 07 NOV 2016 10:48 Skribent: Per Carlin